Playtomic download

Inschrijven via formulier

Lessen voor iedereen!

Leer de mooiste sport ter wereld.

Via de tennisschool bieden we tennislessen aan voor klein en groot onder leiding van gediplomeerde lesgevers. Kinderen die graag eerst eens een keertje komen kennismaken met deze sport voor het leven, zijn welkom op onze gratis jeugdinitiatiedag in het begin van het nieuwe zomertennisseizoen. De groepen zullen ingedeeld worden per geboortejaar en krijgen 1 uur les. Wanneer ze na dit uurtje de smaak te pakken hebben, kan er ingeschreven worden voor ons aanbod van 10 lesweken.

Alle praktische info

0476 58 09 96 (na 17.00h)

Alle nieuwsweetjes voor de Tennisschool

Sportieve tennislessen

Multimove

Voor de kinderen van 3 tot 5 jaar is er multimove. Via een ruim en gevarieerd aanbod van bewegingen willen we zo de motorische ontwikkeling van 3 tot 5-jarige kinderen op een verantwoorde en onderbouwde manier stimuleren. Niveau Wit is het eerste niveau.

Jong geleerd, is.. goed gedaan!

Kids Tennis

Voor kinderen t.e.m. 12 jaar is er KidsTennis voorzien.
Het opleidingsconcept van Tennis Vlaanderen. Afhankelijk van hun leeftijd komen ze terecht in 4 verschillende opleidingsniveaus, nl. blauw, rood, oranje of groen. De grootte van het veld en de ballen waarmee gespeeld wordt, zijn afhankelijk van het opleidingsniveau. Zo beleven ze niet alleen veel plezier, maar leren ze ook op een kwaliteitsvolle manier tennissen.

Begeleid Tennismoment

Vrijdagavond sessies

Elke vrijdagavond van 17.00 tot 18.00 uur voorzien we een begeleid tennismoment voor alle jeugdleden tot 12 jaar die zelfstandig een wedstrijdje kunnen spelen.
Dit zal plaatsvinden van 14 mei t.e.m 25 juni en natuurlijk bij droog weer.
Er is begeleiding voorzien, maar er wordt op dat moment geen les gegeven. Om een idee te hebben op hoeveel spelertjes we kunnen rekenen, vragen om hiervoor in te schrijven op begeleid tennis en op te geven wanneer we jullie mogen verwachten. Hopelijk mogen we velen van jullie wekelijks op deze activiteit ontmoeten.

Niveau’s op maat

Niveau’s voor Multimove en Kidstennis

Voor Multimove & Kidstennis

Wit – Multimove: € 50,00
Niveau Blauw & Rood: € 80,00
Niveau Oranje & Groen: € 90,00

Niveau Wit

Niveau Blauw
Aan de hand van verschillende tennisspelletjes worden de tennisbasisvaardigheden en coördinatie aangeleerd. 4 tot 6 kinderen per trainer.

Niveau Rood
‘Game based approach’, de eerste stappen in de richting van het spelen van echte wedstrijden worden gezet. 4 kinderen per trainer.

Niveau Oranje
In dit niveau leren we de kinderen  de opslag volledig aan en worden de eerder aangeleerde slagen vergroot en verfijnd. Max 4 kinderen per terrein.

Niveau Groen
Op dit niveau wordt er met de overgangsbal gespeeld en worden de tactiek, conditie en mentale vaardigheden in het tennisspel verder aangescherpt. Max 4 kinderen per terrein.

Tennis leren was nooit zo gemakkelijk.

Start to Tennis

Ieder zomerseizoen wordt gestart met Start to Tennis. Dit is een voordelig en compact lessenpakket van 7,5 uren met aangepast materiaal en plezierige speelmomenten voor (jong-) volwassen starters. Na elke les is er telkens nog een half uur voorzien om het geleerde verder in te oefenen. Er is geen specifieke sportachtergrond vereist: leren tennissen was nooit zo makkelijk!

Gezonde beweging voor elke leeftijd

Tieners & (Jong)Volwassenen

Tienertennis is een opleidingsconcept voor tieners van 13 tot 16 jaar. De opleiding is gericht op twee doelgroepen, namelijk de spelers die verder doorstromen vanuit Kidstennis niveau groen en nieuwe spelers die willen starten met tennis op latere leeftijd.

Hoofdaccenten in de lessen zijn het verder ontwikkelen van de tennisvaardigheden opslag, rally en scoren met hierbij meer nadruk op de tactische aspecten van het moderne tennisspel.

Gelijkaardige vervolmakings- en beginnerslessen worden ook aangeboden voor (jong-) volwassenen.

Voor Tieners & (Jong) Volwassenen

Lessenpakket 10 weken

Voor de tieners en  (jong-)volwassenen is er de mogelijkheid om groepslessen te volgen binnen alle niveaus. Van beginner tot vervolmaking van gevorderden kan dit op verschillende weekavonden of op zaterdag voormiddag. Voor de tieners tussen 13 en 16 jaar zijn lesmomenten op woensdag namiddag ook mogelijk. Privélessen kunnen ook voorzien worden volgens afspraak met de desbetreffende trainer.

Prijs: vanaf € 90,00

Vul je zomer sportief in!

Jeugdtennis Stages

Tijdens de zomervakantie worden er jeugdtennisstages ingericht voor kinderen van 5 t.e.m. 15 jaar.
Vijf dagen boordevol tennis en fun, waardoor je op een snelle manier samen met leeftijdsgenoten en op jouw niveau kan vorderen of leren tennissen. Deze zijn voorzien tijdens de eerste week van juli en de laatste week van augustus. Deze stages sluiten we telkens op een gezellige en culinaire manier af, wat is inbegrepen voor de deelnemende kinderen en waaraan familie, vrienden, supporters … ook kunnen deelnemen aan democratische prijzen.

Prijzen: €160 (niet-leden) – €140 (leden)

Vul je zomer sportief in!

(Jong) Volwassenen Stages

Er worden ook avondstages georganiseerd in juli en augustus voor startende en/of gevorderde (jong-) volwassenen. Op vier avonden met twee uren les worden spelers uitgedaagd om op een leuke, sportieve en intensieve manier hun tennisspel te verbeteren.

Prijzen: €105 (niet-leden) – €85 (leden)